Banner 1.jpg Banner 3.jpg Banner 4.jpg banner 5.jpg banner 6.jpg banner 7.jpg Banner1-2021-11-07.jpg Banner2-2021-11-07.jpg

Zaalhockey

Bij HC Diemen hoef je tijdens de wintermaanden niet te stoppen met hockeyen! We gaan gewoon verder in de zaal. 

Actuele informatie
In onderstaand overzicht staan de trainingstijden vermeld voor het seizoen '23-'24.Wat is zaalhockey?  
Zaalhockey wordt binnen gespeeld op een speelveld met een houten of kunststof ondergrond. Aan de rand van het veld liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Het veld is kleiner dan bij veldhockey en je staat met minder spelers in het veld. Daarnaast zijn de spelregels anders, een bal mag bijvoorbeeld alleen "gepusht” worden en je mag gebruik maken van de balken om de bal te spelen.

De voordelen van zaalhockey
Het meedoen met zaalhockey is niet alleen ontzettend leuk, het levert je ook een betere techniek op. Daarnaast houd je zo je conditie op peil. Maar bovenal leer je weer andere technieken en tactieken die ook heel goed van pas komen op het veld.   

Zaalhockey materiaal
Om te spelen in de zaal heb je, naast je bitje, ook nog ander materiaal nodig dan op het veld. Zo heb je een zaalhockeystick nodig. Deze stick is van ander materiaal gemaakt dan de sticks die je gebruikt op het veld. Je hebt ook binnenschoenen nodig zonder zwarte zolen, zodat er geen beschadigingen of strepen op de speelvoer achterblijven. Tenslotte is een speciale zaalhockeyhandschoen verplicht.

Meedoen
Al vanaf de jongste jeugdO8 is er de mogelijkheid om door te trainen in de zaal. Hier zit nog geen competitie aan vast, maar in december vindt het Mak6Edeltoernooi plaats waar de teams aan mee kunnen doen.

Vanaf de jeugd O9 staat zaalhockey gewoon op het jaarprogramma. Iedereen doet mee met de training en competitie. De trainingen vinden één keer per week plaats. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag of zondag. De tijden waarop wordt getraind zijn afhankelijk van de momenten die de sporthal ons biedt. We doen ons best om deze zoveel mogelijk op dezelfde momenten in te plannen als de veldtrainingen.

Afmelden
Mocht er een reden zijn waarom je niet mee kan doen met zaalhockey, dan dien je je op tijd af te melden. De deadline hiervoor ligt elk jaar op 1 september. Dit geldt voor alle spelers vanaf O8. Aan zaalhockey zijn nog wel extra kosten verbonden. Deze kosten zijn elk jaar afhankelijk van onder andere de zaalhuur en de inzet van externe trainers. De kosten kunnen worden bepaald zodra we het exacte aantal deelnemers weten. 

Wedstrijdschema

AFGELASTE WEDSTRIJDEN

geen afgelaste wedstrijden