Banner 1.jpg Banner 3.jpg Banner 4.jpg banner 5.jpg banner 6.jpg banner 7.jpg Banner1-2021-11-07.jpg Banner2-2021-11-07.jpg

Vertrouwenspersoon


HC Diemen wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockey. De praktijk binnen diverse sportverenigingen wees uit dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag helaas niet voorkomen kon worden. Binnen HC Diemen willen wij dit graag voor zijn. Hierom hebben wij een aantal vertrouwenspersonen aangesteld. Een vertrouwenspersoon is een centraal aanspreekpunt om met elkaar zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft.

Een vertrouwenspersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn. Je kunt terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor trainers, coaches, ouders, begeleiders, teamleden en functionarissen van de vereniging. Daarbij geldt: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie zodat deze niet verergert en ook herhaling kan zo voorkomen worden. De vertrouwenspersoon zal nooit zonder jouw toestemming en medeweten contact opnemen met derden om jouw vraag te bespreken.

Wanneer kun je terecht bij een vertrouwenspersoon van de vereniging?
Als je vragen hebt of de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team klopt, dan ben je welkom bij een vertrouwenspersoon. De vragen die je hebt kunnen bijvoorbeeld gaan over:
  • Pesten en gepest worden.
  • Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort.
  • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig.
  • Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft.
  • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team.
  • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is.
  • Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.

De vertouwenspersonen zijn: Judith van den Boogert, Mere van der Wal-Vos en Wessel Veelenturf. Je kan hen bereiken via het mailadres [email protected].
 

Wedstrijdschema

AFGELASTE WEDSTRIJDEN

geen afgelaste wedstrijden